Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Tarım sigortası sisteminin kapsamını her geçen gün genişletiyor, afetlere karşı dirençli bir üretim altyapısını inşa etmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu kapsamda Meclis araştırması komisyonu kurulmasına dair karar, dünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Komisyon; yaşanan zirai don afetinin tüm yönleriyle ele alınması ve benzer afetlere karşı daha etkin önlemlerin geliştirilmesi amacıyla çalışmalarına başlayacak. Toprağa emek veren her üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz, hiçbir çiftçimizi kaderine terk etmeyeceğiz" dedi.
ISPARTA'DA DA ÇOK SAYIDA ÇİFTÇİ DON AFETİNDEN ETKİLENMİŞTİ
Isparta'da da zirai don afeti nedeniyle elma, gül, kiraz ve kayısı başta olmak üzere birçok tarım ürününde büyük zarar oluşmuştu. Ağaçtaki çiçekler dona teslim olurken, yaşanan felaket sonrası hasar tespit çalışmaları başlatıldığı bildirilmişti.
Tabii canım inandık
18 Nisan 2025 Cuma 18:15Tabii tabii mazota yine zam geldi, a dan z ye her şeye zam gelir şimdi,millet hayat pahalılığından inliyor,kimseyi mağdur etmeyecez diyorlar utanmadan hala!!!
Ak Milliyetçi
18 Nisan 2025 Cuma 15:49Zarar gören ciftcilere ziraat bankası aracılığıyla kredi verilebilir , Ev , arsa , traktör ipoteği karşılığı haciz le kredi verilip , su kullanımında ve gübre alımında % 1 indirim uygulanabilir .