18 Mayıs 2024 Cumartesi

Isparta’da yeni mahkemeler kuruldu

Isparta’da yeni mahkemeler kuruldu

Isparta

Mahkemelerde ihtisaslaşmanın sağlanması, vatandaşların adalet hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ve yargılamaların makul sürede sonuçlanması amacıyla Isparta’da yeni mahkemeler kuruldu.

2024 yılında yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasına ilişkin 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 38 inci maddesinin 1/a bendi uyarınca yapılan çalışmalar çerçevesinde; adalet hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması, ihtisaslaşmanın sağlanması ile adil, isabetli ve doğru kararlar verilmesi, yargılamaların makul sürede sonuçlanması amacıyla bölgelerin coğrafî durumları, yargı çevreleri ve iş yükü dikkate alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda, Hâkimler ve Savcılar Kurulunun olumlu görüşü ile; Isparta 5 ve 6. Asliye Hukuk Mahkemeleri, Isparta 3. Aile Mahkemesi, Isparta 3. İş Mahkemesi ve Isparta 4, 5 ve 6. Sulh Hukuk Mahkemeleri kuruldu.  

Kurulan Mahkemeler, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından faaliyete geçirilecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Serkan (Düzeltme)

04 Mayıs 2024 Cumartesi 18:46

Hadiste kadıların üçte ikisi ateştedir, deniliyor.

Serkan

04 Mayıs 2024 Cumartesi 16:56

Adalet ayaklar altında. Peygamberimiz boşuna dememiş; kadıların (hakimler) üçte biri ateştedir, diye.

Çokmu iyi

04 Mayıs 2024 Cumartesi 16:14

Yeni mahkemer demek,yeni kavgalar çatışmalar,huzursuzluk demek,çok mu iyi ????

can

04 Mayıs 2024 Cumartesi 13:40

bu koca şanlı padişah-ı maznuna, haksız el kestirdiği için, kendisinin de kısâsa tâbi' olduğunu ve elinin kesileceğini bildirir. Fakat mimar kısâsı istemediği için, büyük Fatih günde on altun tazminata mahkûm olur ve hattâ kısâstan kurtulduğu için bu tazminatı kendiliğinden yirmi altuna çıkarır."

can

04 Mayıs 2024 Cumartesi 13:39

Evliya Çelebi, Seyahatname'sinde diyor ki: "İlk İstanbul kadısı (hâkimi) olan Hızır Bey Çelebi'nin huzurunda, haşmetli padişah Fatih ile bir Rum mimarı arasında şöyle bir muhakeme cereyan eder: Büyük bir abidenin inşasında kullanılacak iki mermer sütunu, Fatih bir Rum mimarına teslim eder. Mimar da, Fatih'in arzusunun hilafına olarak bu sütunları üçer arşın kesip kısaltır. Fatih cezaen Rum mimarının elini kestirir. Rum mimarı da, Fatih aleyhine dava açar. Bunun üzerine mahkemeye celbedilen bu

Ahmet

04 Mayıs 2024 Cumartesi 12:40

Keşke Adalete olan inanç kuvvetlense ama nerede?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR