02 Haziran 2024 Pazar

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı

Abdülkadir Ersal: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı

Isparta

Milyonlarca emeklinin gözü zam oranlarına çevrildi. Ocak ayındaki zamdan memnun olmayan emeklilerin zam ve refah payı beklentileri artıyor. Zam oranları, haziran enflasyon rakamlarının ardından netleşecek.

Milyonlarca emeklinin gözü zam oranlarına çevrildi. Ocak ayındaki zamdan memnun olmayan emeklilerin zam ve refah payı beklentileri artıyor. Zam oranları, haziran enflasyon rakamlarının ardından netleşecek. Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini söyledi.

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı Temmuz ayında.

Çünkü emekli ve memur maaşları enflasyon dikkate alınarak her yıl Ocak ve Temmuz ayında yeniden belirleniyor.

Ocak ayında beklediği zammı alamayan emekli, Temmuz ayını beklemeye başladı. Geride kalan Ocak, Şubat, Mart ve Nisan ayında toplam enflasyon 18.72 oldu.  Mayıs ve Haziran ayındaki enflasyon belli olduktan sonra emeklilerin ve memurların alacağı zam oranları belli olacak.

Piyasa katılımcıları anketindeki veriler baz alındığında, temmuzda emekli maaşlarına yaklaşık yüzde 25 oranında zam yapılacak.

En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, “hatta şu dönemde asgari ücretin üzerinde bir zam bekliyoruz.

En düşük emekli maaşı 1 Ocak itibarıyla 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilmişti. Kök maaşı 10 bin liranın altında emekli maaşı alan bütün emeklilerin maaşları 10 bin liraya çıkarılmıştı.

Beklentiler dahilinde zam yapılması halinde kök maaşlara yüzde 25’lik artış uygulanacak. Taban maaşlara refah payının eklenmesi ihtimaline yönelik beklentiler de bulunuyor. Emekli zammına ek artış kararı temmuz ayında netleşecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yeter çok bile

18 Mayıs 2024 Cumartesi 22:38

Çoğu emekli yetiyorda artıyor bile diyor ....çok bile bu emeklilere maaş

emekli vatandaş

18 Mayıs 2024 Cumartesi 20:38

kesilen aidatlarla dernek olarak Ankara'ya otobüs kaldırın hakkımızı aramaya gidelim.

siyasetçi

18 Mayıs 2024 Cumartesi 20:35

Hak alınır verilmez Ankara CHP mitingine Emeklileri bekliyoruz.

emekçi

18 Mayıs 2024 Cumartesi 20:31

Başkanım Ankara'da mitinge kaç kişi gideceğiz otobüs ayarlandı mı kamuoyunu bilgilendirin

emekli

18 Mayıs 2024 Cumartesi 20:29

Başkanım emekliler mitingine gidiyormuyuz? Basın aracılığı ile bir bilgi verirseniz seviniriz çok kişi haber bekliyor.

21 Lİ

18 Mayıs 2024 Cumartesi 19:43

RABBİM doymayan nefisten beni korusun.SİZEDE CİCDAN MERHAMET VERSİN.////VATANINA EVLAT OLMAYAN ,RABBİNE KUL OLAMAYAN,PEYGAMBERİNE ÜMMET OLAMAYAN,,ŞEYTANIN MASKARASI OLUR .MALINI YA YEL ALIR ĞÜTÜRÜR,YADA NE OLACAĞINI RABBİM BİLİR.

Dağcı

18 Mayıs 2024 Cumartesi 18:54

Günaydın başkan

Adalet isteyen

18 Mayıs 2024 Cumartesi 17:05

Bu arda bu temsile yeni başkan lazım yıllardır aynı emeklinin hali

Adalet isteyen

18 Mayıs 2024 Cumartesi 17:04

Asgari ücretle gecinilmiyor heleki alkol sigara kullanılmamış evlerde kanser tedavisi gören sağlık için kapı kapı dolaşan birileri varken heleki üniversite öğrenci olan evlerde geçim yok başkan hedef 30 bin olsunki gençliği sağlığı alın emeği sonucunu emeklilikte rahat yasanacaksab30 bin olmalı tabi evi kira degilse

Kâmil.S

18 Mayıs 2024 Cumartesi 16:29

Sen hangi emeklinin arkasında durdun kaç senedir başkansın hangi icraatını gördük git artık çalışacak birisi gelsin fotoğraf çektirmekten başka bir işe yaramıyorsun...

Emekli vatandaş

18 Mayıs 2024 Cumartesi 16:14

Olurmu başkanım ülke olarak tasarrufa gidiyoruz.biz aç kalsakta önemli değil.yeterki büyüklerimiz ankarada rahat etsinler.

Esnaf

18 Mayıs 2024 Cumartesi 15:34

Sen ne işe taradın şimdiye kadar ancak emeklilerin üzerinden para yedin utanmaz bi defol git artık defolgittt

boş boş konuşma

18 Mayıs 2024 Cumartesi 15:24

bugüne kadar hangi emeklinin arkasında durdunuz nezaman meydanlara inip emekliyi savundunuz 10 bin lira maaşa mahkum ettiniz bu hükümete ses çıkaramadınız boş boş milletten aidat alıyorsunuz şimdi gelmiş asgari ücret olsun muş o hakkı neden almadınız organize olup ama emekli gereken cevabı verdi sandıkta yazıklar olsun emeklileri bu hale sokana..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR